Aktualno

Podpis pogodbe z izvajalci ureditve mestne tržnice

Ptuj, 9. avgust 2018

Mestna občina Ptuj je danes podpisala pogodbo za ureditev mestne tržnice s podjetjem KPL, družbo za gradnjo in vzdrževanje cest, zelenih površin ter inženiring, d.o.o., ki bo projekt izvedla skupaj z družbo Makro 5 gradnje d.o.o. Pogodbena vrednost tega projekta je 4.818.860,18 EUR, občina pa bo izvajalca uvedla v posel v naslednjih 15 dneh. 

S projektom ureditve mestne tržnice se nadaljuje temeljita prenova starega mestnega jedra, ki Ptuju prinaša nov urban in večnamenski prostor. Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je ob tem povedal: »Z ureditvijo tega dela mesta bomo preuredili pomemben del zgodovinskega mestnega jedra, tako da bo privlačno za prebivalce in obiskovalce Ptuja. Ob tem bomo izboljšali pogoje za tržnično dejavnost in pridobili nov prireditveni prostor v samem srcu Ptuja. V zadnjem času se je že večkrat pokazalo, da Ptuj takšen prostor potrebuje. Vrsta dogodkov, ki jih skozi vsako leto na Ptuju organiziramo in so pomemben del naše identitete, presega lokalne okvirje in potrebuje temu primerno infrastrukturo.« Večji del sredstev za to obnovo bo Mestna občina Ptuj črpala iz evropskih razvojnih sredstev.

Župan meni, da so za ta zahtevni projekt v postopku javnega naročanja izbrali najboljšega ponudnika, ki bo strokovno in pravočasno opravil zahtevana dela. Direktor KPL Radenko Čubić je dodal: »Veseli nas, da smo dobili priložnost pri tako pomembnem projektu. Ne gre zgolj za vizualno prenovo, temveč za izboljšanje celotne infrastrukture v tem delu mestnega središča. S pridobitvijo tega zahtevnega posla smo ponovno dokazali, da ima KPL uigrano, organizirano in optimirano ekipo, ki bo strokovno in pravočasno opravila svoje delo.«